Lakkozás Manikűr

Lakkozás

Manapság a lakkozást szinte csak az esztétika miatt alkalmazzák a hölgyek. De bizony a köröm védelmét is szolgálják, erősebbé teszik a körmöt és megvédik a vegyi anyagok okozta károsodástól.

Sajnos sokan csak alkalmanként lakkozgatnak, megvárják, hogy lepattogjon a köröm lemezről a lakk… ami valljuk be visszataszító látványt nyújt. Nekem mindig a rágott körmök jutnak róla az eszembe.
Vannak színtelen és színes lakkok.
A színtelen lakkok között megkülönböztetünk,

körömerősítő (kondicionáló lakkot) Közvetlenül a körömlemezre kell kenni és fedőlakkal védeni. Erősíti, ujjá építi a körmöt a kálcium, fehérje és rosttartalma miatt.

Kiegyenlítő lakk a köröm barázdáltságát egyenlíti ki.
– alaplakk a színes körömlakkok rendszerint elszínezik a körömlemezt, ez a piros színnél a legfeltűnőbb. Az megvédi az elszíneződéstől a körmöt és jobb tapadást biztosít a színes lakknak.
– fedőlakkok fényt adnak a színes körömlakkoknak, egyenletesebbé és szebbé teszik. A fedő lakkok általában gyorsítják a száradást. A fakulástól megvédik a lakkot.

A színes lakkok mára már a szivárvány összes színében kaphatóak, mérettől és márkától függetlenül. Szinte minden lakkot két rétegben viszünk fel a körömre, az alaplakkra.

About Norinails

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

három × egy =